ANL a recepţionat 49 de locuinţe sociale pentru comunităţile de romi în Pecica

anlLucrările de construire a 49 de locuinţe sociale pentru comunităţile de romi, realizate prin programul gestionat de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), au fost finalizate, recepţia acestora având loc ieri, la Pecica, în judeţul Arad.
     Potrivit unui comunicat de presă al ANL, trimis Redacţiei, locuinţele (21 de apartamente cu 2 camere şi 28 de apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din Strada 232 şi sunt repartizate în şapte module cu regim de înălţime P (parter).
     Până în prezent, în cadrul Programului “Locuinţe sociale pentru comunităţile de romi”, au fost finalizate, în total, 168 de locuinţe în judeţele Bihor (14 locuinţe), Bistriţa-Năsăud (21 de locuinţe), Mehedinţi (28 de locuinţe), Olt (28 de locuinţe), Sibiu (28 de locuinţe) şi Arad (49 de locuinţe).
     În cadrul aceluiaşi program, sunt în execuţie alte 21 de unităţi locative în judeţul Braşov, precizează ANL.
     Programul “Locuinţe sociale pentru comunităţile de romi” este un program pilot derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, conform Hotărârii Guvernului nr. 1237/2008, cu modificările şi completările ulterioare.
     Programul are, ca obiective, incluziunea socială a cetăţenilor de etnie romă cu situaţie locativă precară şi prevenirea discriminării pe criterii rasiale. Locuinţele se construiesc prin ANL cu finanţare de la bugetul de stat.
     În judeţul Arad, au mai fost finalizate, prin ANL, 600 de apartamente în cadrul Programului de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din localităţile Arad (272 de locuinţe), Sântana (16 locuinţe), Ineu (128 de locuinţe), Lipova (64 de locuinţe), Sebiş (42 de locuinţe), Chişineu-Criş (20 de locuinţe), Pâncota (22 de locuinţe), Nădlac (16 locuinţe) şi Pecica (20 de locuinţe).

Leave a Reply

Your email address will not be published.