Shadow

Şatra din inima Constanţei! Terorizaţi de mai multe familii de romi

cartierbabanovacMormane de gunoaie, saci imenşi de peturi, cai la păscut, bordeie, paturi în aer liber, mirosuri pestilenţiale, puradei dezbrăcaţi… acesta este peisajul pe care îl văd zilnic în faţa ferestrelor sute de constănţeni din zona Semănătorului. Şi această problemă păleşte pe lângă teroarea pe care o trăiesc permanent, de ani de zile, de când mai multe familii de romi s-au aciuat pe terenul liber din spatele blocurilor lor. 
Autorităţile locale cunosc prea bine situaţia, pentru că le-a fost semnalată de nenumărate ori. Au somat proprietarii terenurilor să şi le îngrădească şi să asigure curăţarea lor, dar pe romi nu i-au deranjat. Aceştia au transformat zona într-o adevărată şatră, trăiesc sub cerul liber, nestingheriţi. Se „aprovizionează” de la gunoaiele din imediata apropiere, aşa încât tot perimetrul degajă un miros greu de descris şi mai ales extrem de greu de suportat. Vecinii sunt disperaţi, dar, în acelaşi timp, neputincioşi. 
„Nu mai putem să trăim cu ei în uşa noastră. Nu putem să deschidem feres-trele să ne aerisim, pentru că pute îngro-zitor tot cartierul, este gălăgie, sunt scandaluri, ţipete, au făcut depozit de pet-uri, groapă de gunoi şi şi-au adus şi caii. Copiii noştri nu pot ieşi să se joace în faţa blocului, cum este în alte cartiere, ne e teamă să parcăm maşinile pe aici, trebuie să le lăsăm la distanţă de casă… Este cumplit”, ni s-a plâns A.N., locatară în blocul din imediata apropiere a şatrei. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.