Shadow

O tânără de etnie romă din Botoşani a ajuns cunoscută după ce a postat un clip pe Internet

O tânără de etnie romă din Botoşani a ajuns cunoscută atât în țară, cât și peste hotare după ce a postat un clip pe Youtube, în care transmite un mesaj despre discriminare și reușită.

Este vorba despre Perla Scripcariu, tânăra care s-a făcut remarcată prin inteligența sa și prin faptul căa fost admisă la cinci universități de top din Marea Britanie. Clipul realizat de botoșăneancă a ajuns pe pagina oficială a Ambasadei Americii și a strâns zeci de vizualizări, scrie
Bună, sunt Perla. Cu toate că m-am confruntat cu numeroase situații discriminatorii și de multe ori am fost privită cu superioritate datorită faptului că sunt de etnie romă, aceste situații nu m-au împiedicat să îmi doresc să obțin cât mai mult și să mă dezvolt atât din punct de vedere educațional, cât și profesional. De aceea îmi doresc să mă implic în dezvoltarea comunităților de romi și a imaginii eronate pe care mulți dintre noi o avem în societate. Îmi doresc să văd cât mai mulți tineri implicându-se în îmbunătățirea comunităților lor indiferent de mediul din care aceștia provin“, este mesajul tinerei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *