Shadow

Actor celebru: CNN a confundat secuii cu romii

Actorul Mihai Mălaimare povestește pe pagina sa de socializare cum CNN a făcut o gafă monumentală într-una din știrile recente. Redactorii i-au confundat pe secuii care au organizat protestele din Harghita și Covasna cu niște romi.
Iată relatarea lui Mihai Mălaimare de pe pagina sa de facebook:
“Primesc de la prietenul meu Laurentiu Antonescu via E-mail!
STIRI DE LA CNN ! Mai bun decat orice banc !
Zeci de mii de ţigani au protestat ieri într-una din cele mai sărace regiuni din România”, a titrat azi CNN, cu referire la marşul organizat de secui în Harghita şi Covasna. Se pare că redactorii CNN au fost induşi în eroare de mustăţile tipic secuieşti, care nu sunt cu nimic diferite de cele tradiţionale ale ţiganilor. În articol se precizează că “ţiganii” au mărşăluit pentru a cerşi în grup. “Individual, cerşesc bani sau mâncare. Odată adunaţi câteva zeci de mii, pretenţiile lor cresc: cerşesc bani direct de la Guvern, dar şi teritorii întregi, pe care să le conduca după bunul lor plac. O mentalitate care nu-şi are locul în Europa secolului XXI”, apreciază jurnaliştii americani.
Americanii militează pentru integrarea lor în societate, în primul rând prin alfabetizare. Comentariul celor de la CNN continua, după ce au constatat că peste 90% dintre cei care au mărşăluit nu numai că nu cunosc limba engleză, dar nu sunt în stare să se exprime nici măcar în română. Mai mult, marea lor majoritate nu deţin noţiuni elementare de istorie sau geografie. “Trăiesc în secolul greşit!”, au spus jurnaliştii CNN despre ei. 
Love you CNN, love America !,” a scris Mihai Mălaimare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *