Shadow

Irlanda: Autoritatile au descoperit si preluat dintr-o familie de tigani romani o fetita blonda cu ochi albastri

In timpul unui raid într-o suburbie a capitalei irlandeze, Dublin, poliția a descoperit într-o familie de țigani o fetita blonda cu ochi albastri in varsta de aproximativ șapte ani. Copilul a fost preluat de reprezentantii serviciilor sociale pana la clarificarea situatiei micutei.
Ancheta începuta în Irlanda a demarat dupa ce poliția a primit sesizari in legatura cu o fetita blonda in varsta de șase sau șapte ani aflata într-o mare familie de țigani. Potrivit ziarului The Sunday World, fata trăia într-o tabără de țigani de la marginea Dublinului.
Politistii descinsi la fata locului au descoperit la un cuplu de romi mai multi copii, printre care si o fetita cu parul blond si ochii albastri, care nu semana cu “frații și surorile” ei. Cu toate acestea, cei doi soti au declarat ca fata este fiica lor.
Deși părinții au anuntat că fetita a fost născuta in aprilie 2006 într- un spital din Dublin, la prima verificare informatia nu a fost confirmata la spital, iar asa-zisii parinti nu au putut prezenta certificatul de nastere al copilului. La două ore de la sosirea poliției, cuplul rrom a prezentat un pasaport cu chipul copilului, act care insa a trezit suspiciuni politistilor.
Ca urmare, copilul a fost luat din familie. Posibila relație de sange cu oamenii care se declara părinții ei va fi stabiluita cu ajutorul analizei ADN-ului.
Familia rroma trăeste în Irlanda de mai mulți ani, dar vizitează în mod regulat România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *