Shadow

Cine sunt cei mai bogaţi ţigani din România

La scurt timp după apariţia pe piaţă a Capital Top 300, publicaţie care prezintă în fiecare an ierarhia românilor bogaţi, a apărut şi un Top al celor mai avuţi ţigani. 
Inedita ierarhie relevă faptul că bogaţii romi nu îşi ţin valorile nici la bancă, nici nu investesc în mari afaceri “la vedere”. Cele mai multe firme au ca obiect de activitate comerţul cu metale, feroase şi neferoase. 
Averile romilor sunt, potrivit celor de la VerticalNews, bazate proprietăţi imobiliare şi aur. Din acest motiv, sumele acumulate de cei prezenţi în Top sunt de zeci de ori mai mici decât cele strânse de românii din Top 300. 
Cel mai bogat ţigan din România este, potrivit site-ului citat, timişoreanul Ionelaş Cârpaci. Acesta ar deţine o avere de 13 milioane de euro, în cea mai mare parte din proprietăţi imobilare. Pe multe dintre case, afate în centrul vechi al Timişoarei, Ionelaş Cârpaci le-a obţinut fraudulos. De altfel, el este cercetat penal pentru fals şi uz de fals. Cârpaci a recuperat recent de la stat peste 27 de kilograme de aur. În plus, averea îi este sporită şi de cele cîteva zeci de cavouri, adevărate palate funerare, ce împânzesc cimitirele din capitala Banatului. 
Cârpaci este secondat în Top de alţi doi ţigani timişeni, Lucia Seifert şi Petru Jurj, ce deţin împreună case şi terenuri în valoare de 11 milioane de euro. Majoritatea imobilelor, construite în perioada interbelică în centrul Timişoarei, au fost obţinute fraudulos. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *