Un articol din EVZ vorbește despre matrapazlâcurile dintre Mihaly Berci și primarul Ștefănie!

Relația dintre primarul Tudor Ștefănie și Mihaly berci, fost consilier local din partea romilor, ”pare ruptă din Codul Penal”! Așa a concluzionat site-ul EVZ.ro relația dintre edilul turdean și fostul lider al romilor, dând amănunte despre modul în care s-au ”sifonat” banii europeni.
”Între romii din zona Turda a început aproape un război. După ce Mihaly Berci a fost turnat pentru matrapazlâcurile făcute cu banii destinaţi pentru renovarea unei clădiri şi cu cei pentru construirea unui adăpost pentru câini, care sau nu a fost făcut de loc, sau s-a evaporat, acuzele la adresa lui continuă. Acesta ar fi fost implicat şi în fraudarea referendumului de suspendare a Preşedintelui pentru că, în colaborare cu membrii PNL ar fi transportat romi ca să voteze de mai multe ori în mai multe localităţi. De la acest personaj se trece şi la fiul lui , stareţul unei mănăstiri din zonă, care a fost ajutat cu multe fonduri pentru lucrări edilitare, bani dubioşi de care ar fi beneficiat în principal tot Mihaly Berci în complicitate cu prietenul său , primarul localităţii Turda. Relaţia între Mihaly Berci şi primarul respectiv este descrisă în amănunt şi pare ruptă din Codul penal, articol cu articol. De altfel cei care au sesizat aceste aspecte la mai multe ziare au fost şi la DNA şi este probabil ca, în curând să se facă ordine în zonă. Dacă este cazul”, se spune în articolul din
Alt articol, apărut în urmă cu câteva zile, descrie legătura dintre banii europeni, Mihaly Berci și primarul Tudor Ștefănie.
”După ce Primăria Turda obţinut de la Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), fonduri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai din comunitatea de romi de pe strada Margaretelor, din cartierul Poiana, prin intermediul proiectului integrat „Centrul comunitar de igienă şi sănătate” s-a reabilitat o clădire cu o suprafaţă utilă de 202,81 mp. Aceasta avea destinaţia să găzduiască un punct de tratament, o baie publică (cu duşuri şi toalete) şi o spălătorie de haine. Valoarea totală a investiţiei realizată în cadrul proiectului a fost de 111.645,73 Euro reprezentând finanţare FRDS, la care se adaugă o contribuţie locală în valoare de 12.374 Euro la realizarea proiectului, din care contribuţie de la bugetul local în valoare de 9.429 Euro şi contribuţie în muncă voluntară a membrilor comunităţii de romi în valoare de 2.945 Euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.