Shadow

Comunicat de presă – Lansarea studiului Organizației Salvați Copiii România

Lansare studiu Salvați Copiii: Sărăcia educațională se transmite de la o generație la alta. Pentru societate, sărăcia este mai costisitoare decât educația

București, 15 noiembrie 2016: Peste jumătate dintre copiii din România (51%) se află în risc de sărăcie sau excluziune socială, fenomen care are consecințe grave pe termen lung, nu doar asupra copilului, ci asupra întregii societăți.
Organizația Salvați Copiii România a prezentat astăzi la Guvern raportul european asupra riscului de sărăcie și excluziune socială, în cadrul unui grup de lucru la care participă reprezentanți ai autorităților decidente, ai Băncii Mondiale și ai Comisiei Europene, precum și alți specialiști din mediul academic și neguvernamental.’Ne aflăm în fața unui cerc vicios, pentru că lipsurile materiale provoacă sărăcia educațională, iar aceasta din urmă întreține și perpetuează lipsurile materiale. Decalajul se transmite de la părinți la copii și din această perspectivă vorbim despre un fenomen social costisitor care afectează întreaga societate.’ — a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *