Shadow

Poliţia Română este casa de avocatură a interlopilor şi maneliştilor violenţi?

Aproape că nu trece luna de zile să nu vedem o nouă ştire care descrie în esenţă aceeaşi situaţie: câte un şmecher împarte pumni şi calcă în picioare pe cineva, iar poliţia se preface că nu îl găseşte.

 Se întâmplă constant într-un judeţ în care Poliţia Română pare mai mult casă de avocatură a interlopilor, decât instituţie care ar trebui să combată violenţa.
Despre Hunedoara este vorba, judeţul unde în urmă cu scurt timp o salvamontistă a fost lovită cu pumnii în plină figură de un interlop local, imun la orice autoritate judiciară din judeţ. Bătăuşul a suportat puţin rigorile legii, abia după ce presa a relatat cazul.
Când a trecut ceva timp şi presa centrală a uitat de subiect, lucrurile s-au rezolvat imediat.
Victima a fost „convinsă” să-şi retragă plângerea şi agresorul a reuşit să scape fără nicio consecinţă, deşi a comis un act de o violenţă ieşită din comun în public.
Prima parte a scenariului de mai sus s-a repetat identic de Paşti. De data aceasta, în rolul principal este fiul manelistului Nicolae Guţă, alt şmecher din Petroşani plin de bani şi mai ales bine înfipt în lumea interlopă. Nu degeaba lălăie tata pe la toate parangheliile cu milionari analfabeţi şi interlopi cu ceafă de mistreţ. Guţă junior, bărbat puternic şi el ca interlopul Palesică, a luat la bătaie o tânără pentru că i-a refuzat avansurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *