Shadow

Romii de pe Ostrovului au luat cu asalt Prefectura si Primaria

Peste 50 de romi din blocurile de nefamilisti de pe str. Ostrovului au luat astazi cu asalt Prefectura si Primaria Satu Mare, nemultumiti ca au fost debransati de la reteaua de energie electrica de trei saptamani. Oamenii sunt suparati ca nu primesc decat promisiuni de la conducerea Primariei si ameninta cu proteste daca problema lor nu va fi rezolvata.
Mai multi romi care locuiesc in blocurile de pe str. Ostrovului s-au adunat astazi pe platoul din fata Prefecturii, aducandu-si copiii cu ei, incercand sa impresioneze conducerea Prefecturii si a Primariei. Oamenii sunt nemultumiti ca de trei saptamani nu mai au curent electric. Imediat in fata Prefecturii a aparut un microbuz cu jandarmi care i-au impiedicat sa intre in Palatul Administrativ, permitand accesul catorva reprezentanti. Grupul a fost reprezentat de catre Dobos Attila si Lasco Adalf.
Liderul romilor, Lasco Adalf, a declarat ca in cele 99 de locuinte din blocurile de pe str. Ostrovului domiciliaza peste 500 de persoane, din care 300 sunt copii, 80 dintre ei fiind la scoala, 20 la gradinita si restul acasa.
“Nu avem curent, nu putem sa ne spalam, nu putem lasa copiii la gradinita. Am tot primit promisiuni de la Primarie dar nu s-a facut nimic pana acum. Nu avem nici lumina, un copil de sase ani a cazut de la etajul III intr-o noapte si a ajuns la spital”, a spus Lasco Adalf.
Romii reclama ca nu traiesc in conditii umane, zona este plina de sobolani, si sunt de acord ca persoanele care nu-si platesc utilitatile sa fie evacuate. Acestia solicita ca la fata locului sa se deplaseze si o echipa de la Protectia Copilului pentru a vedea in ce conditii sunt crescuti micutii.
Consilierul prefectului pe problemele romilor, Sorin Berindea Osan, i-a intampinat pe acestia, si dupa ce le-a ascultat problemele i-a condus la primarul Iuliu Ilyes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *