Shadow

Romii traiesc ca in evul mediu in comuna Frumusani

La nici 30 de kilometri de Bucuresti, in comuna Frumusani, mai multe familii de romi traiesc mai rau ca in Evul Mediu. Supravietuiesc de la o zi la alta, in case incropite din cartoane sau chirpici si depind de gunoiul pe care altii, mai avuti decat ei, il arunca.
La mica distanta de Bucuresti, condamnatii la saracie duc in fiecare zi o lupta pentru supravietuire. Norocul pare sa nu-si fi gasit niciodata loc printre baltile de la Frumusani.
In aceasta comuna, Frumusani, Europa nu a ajuns si nici nu se vede in zare. Cele doua sute de familii de romi se lupta si mai spera inca la o minune venita din partea autoritatilor.
Familia Costache Ion si Ghita Monalisa au impreuna patru copii. Problema cea mai mare este ca nici unul dintre copii nu au acte de identitate, niciunul dintre minori nu are certificate de nastere. De asemenea, familia Costache nu beneficiaza de nici un ajutor material sau social, dar nici nu poate beneficia de medicamente gratuite sau medic de familie fiindca nu au acte. Nu cersesc nimic, nu vor decat ca cineva cu carte sa-i invete pas cu pas ce trebuie pentru a intra si copii lor in legalitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *