Shadow

Studenții de etnie romă din Iași primesc burse de excelență

Pe 14 noiembrie a.c. a avut loc pentru prima dată în Iasi, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF), Gala Studenților Beneficiari ai Programului de Burse Universitare al Fondului de Educație pentru Romi (Roma Education Fund – REF). La eveniment au fost prezente atît persoane din mediul universitar, precum prof. dr. Ileana Cornelia Cojocaru, prorector al universității, dar și activiști romi precum Dan Pavel Doghi, director național REF România, Mihaela Iancu, coordonator național al programului de burse REF și Margareta Herțanu, președinte Asociația „Pro-Roma”.
În jurul orei 9:40, aproximativ 70 de studenți de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, UMF, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI), Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași (UAGE) s-au adunat în Sala Senatului instituției de învățămînt superior medical.
În deschiderea evenimentului, Mihaela Iancu, coordonatoarea națională a programului de burse, le-a urat bun venit invitaților și a felicitat studenții pentru faptul că au avut curajul să își asume apartenența la etnia romă și să aplice pentru acest program de burse. De asemenea a mărturisit faptul că „reprezentanții REF România au organizat acest eveniment aici, la Iași, pentru că s-au gîndit că la București studenții sînt săturați de oportunitățile pe care le au. Invitații care o să vă vorbească sînt persoane care reprezintă modele de reușită în viață”, a precizat Mihaela Iancu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *