Shadow

FENOMEN LA TOFLEA!

In prezent, el si sotia sa sunt in clasa a XI-a si, in nici trei ani, au reusit sa convinga sa le urmeze exemplul nu mai putin de 260 de romi din sat. Mediatorul scolar sustine ca, atunci cand au vazut cei de la liceu cati elevi s-au inscris inca din primul an, au decis sa trimita profesorii in sat, ca sa le fie mai usor oamenilor sa frecventeze cursurile.
„Tot domnul Gruia Stoica, prin Fundatia Toflea, s-a oferit sa plateasca naveta celor 12 cadre didactice care vin in fiecare sambata si duminica la noi”, mai spune Gheorghe Dinca.

La 68 de ani, la liceu

Acum, cel mai tanar elev de la „Sansa a doua” are 16 ani, iar cel mai in varsta are 68 de ani. E vorba de Miluta Gheorghiu – unul din consilierii locali ai comunei Brahasesti, de care apartine satul Toflea. Despre motivele care l-au determinat pe acesta sa vina la scoala la varsta cand are fire albe in mustati, tot mediatorul scolar vrea sa ne lamureasca: „A vazut ca lumea se inscrie la liceu, iar el, fiind consilier local, nu putea sa ramana fara carte. Trebuia sa fie un exemplu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *