Shadow

Ameninţare sinistră într-o comunitate de romi din Iaşi, s-au trezit la poartă cu un sicriu

Bulibaşa Mihalache Stănescu dintr-un cartier din Hârlău a primit o ameninţare mai puţin obişnuită. Câtiva membri din comunitatea pe care o conduce au găsit la poarta sa, miercuri dimineaţă, un sicriu, două coroane, zeci de lumâri şi o cruce de lemn. Bărbatul spune că totul s-ar fi întâmplat peste noapte.„Acuma sigur nu ştim cine este, am chemat autorităţile statului român să facă cercetări şi să identifice cine este autorul. Discuţii mai sunt, au mai fost probleme, dar nu au fost omoruri, nu s-a tăiat nimeni cu cuţite, certuri mai sunt între tineret”, a explicat Mihalache Stănescu.
Bătrânul spune că pe cruce ar fi fost trecut numele unuia dintre fii săi. „Nu ştim exact cine este, nu bănuim pe nimeni. A vrut să facă un rău. Rău a vrut să facă, că la noi, la romi nu s-a întâmplat niciodată să aducă un sicriu sau coroane la cineva la poartă”, spun alţi membri ai comunităţii.
Speriaţi şi supăraţi, romii au chemat poliţia, iar după ce criminaliştii au treminat de făcut cercetarea la faţa locului au pus coroanele şi crucea peste sicriu şi le-au dat foc. Femeile spun că s-ar fi făcut şi farmece, aşa că i-au rugat pe cei mai tineri să dea şi cu toporul în coşciugul în flăcări pentru a fi sigure că nu mai rămâne nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *