Shadow

CIOARA VOPSITA IN PORUMBEL 

Ziaristul rom  e prostul ăla care scrie despre romi si derspre  romanii   si critica   cu  mânie proletară despre cum nu sant  respectate   drepturile  romilor    cum sant marginalizati cum politia is-i  bate joc de romii  in propiul lor Oras    marginalizati de instituti  credeti ca pe tiganii i pasa   de efortul  pe care il face  pentru eii   facandu-si dusmanii   peste tot   si  in toate institutile
fără carte de muncă, pe 600 de lei. traind  din bani copilor care sant plecati in strainataturi
Ziaristul rom  de provincie e fraierul ăla care încă îşi mai iubeşte meseria si  se umple de ruşine când colegii lui, la conferinţele de presă, îşi îndeasă fursecurile şi sticlele cu suc de pe masă în geantă. Ştie că, oricât de bine şi-ar face meseria, mai apoi, voi tot în categoria  dal  dracului  de tiganul  . Şi, dacă după nişte ani de muncă, n-ai facut nimic si mai faci  si anticamera   la instituti   nu te poţi numi ziarist Un om deştept a spus, odată, “că cel mai bogat ziarist e cel care nu scrie nimic”. Asta nu ţi se aplică ţie, pentru că tu vrei să scrii, încă mai ai drag de meserie şi crezi că poţi schimba mentalitatea  romilor si romanilor   sa se respecte reciproc prin dialog  nu prin ura  si violenta .Încă mai am colegi de ispravă în presa noastră. Valceana Sunt puţini, îi numeri pe degete. care nu ma   injura    sau  care nu sta la masa cu mine   Muncesc, de dimineaţa până seara,ca   sa   fiu  înjurat    atat de  tiganii    cat si de romanii Pentru că pasiunea nu ţine niciodată de foame şi nu-ţi plăteşte facturi.  Eu  nu stiu   să sa ma  gudur, să pup și să lingă unde, când și cum trebuie. Tu nu știi Vrei independență? Vrei o presă liberă? Vrei să scrii ce vrei tu, fatii  ziarul tau si scrie   despre romii si romanii  cum și când vrei? E clar că ești prost și nu se poate face treabă cu tine! Și ești doar un amărât de ziarist  tigan de provincie.
Şi nu, acum nu mai cred în presa liberă. Cunosc  toată gama: umilinţa, frustrarea, pumnii în gură. Dar mergem mai departe. Din drag de meserie, străduindu-ne să ne păstrăm bine înfipţi cu picioarele-n pământ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *