Shadow

Locuitorii unui oraș din Germania se organizeaza contra românilor

Un oraș întreg contra românilor care provoacă haos: De când s-au mutat în orașul Bad Dürrenberg (landul Saxonia-Anhalt), 38 de cetățeni români de etnie romă au revoltat întreaga comunitate.
Mitteldeutsche Zeitung a relatat cum locatarii de pe trei străzi se plâng, printre altele, de o gălăgie de nesuportat, pensionari scuipați și mașini vandalizate. Pentru ei sunt români, au pașaport românesc.
Nemulțumirile au explodat de când s-au mutat familiile de români, în primăvara anului trecut, în Bad Dürrenberg. Marți seara (14 februarie), locatarii de pe străzile John-Schehr-Straße, Rudolf-Breitscheid-Straße și Geschwister-Scholl-Straße s-au adunat în cadrul unei întâlniri, organizate cu scopul de a discuta problemele pe care le au și de a încerca să găsească o soluție.

Întâlnirea a avut loc în sala de sport a școlii Borlach-Sekundarschule, unde a fost prezent și un membru AfD al Parlamentului, Hans-Thomas Tillschneider (născut la Timișoara!)
Primarul orașului, Christoph Schulze (CDU) susține că doar în ultimele luni a primit 20 de plângeri depuse de localnicii ajunși la exasperare.
„Nu cred, ci sunt absolut sigur că plângerile lor sunt justificate”, le-a spus primarul celor 200 de oameni strânși la întâlnire, la care au participat de asemenea mai multe oficialități ale orașului, însă nu și proprietarul clădirilor cu probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *