Shadow

Freedom House: România e o ţară liberă în ansamblu, cu presă relativ liberă, dar cu afaceri care operează în economia gri

În plus, romii, persoanele cu dizabilităţi, membrii minorităţilor sexuale şi persoanele infectate cu HIV sunt discriminaţi în continuare în educaţie, la angajare şi în alte domenii.
La capitolul autonomie personală şi drepturi individuale, autorii raportului dau României 12 puncte din toalul de 16 posibile.
Oamenii care locuiesc în România nu se confruntă, în general, cu restricţii semnificative în ceea ce priveşte libertatea de circulaţie, nici pe plan intern, nici pe plan extern. Cetăţenii sunt liberi să îşi schimbe domiciliul şi locul de muncă, însă mita poate juca un rol în accesul la studiile superioare.
O mare parte din activitatea de afaceri din România are loc în aşa-numita economie gri şi este expusă la influenţe şi practice infracţionale, scrie în raport. Subdezvoltarea infrastructurii, corupţiei cronice, accesul limitar la fonduri, lipsa de transparenţă şi schimbările frecvente în politica fiscală subminează afacerile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *