Shadow

Noul ministru al fondurilor europene: ”Discriminarea romilor nu exista” (in Romania)

Ministru roman, care la ultima sa vizita in Suedia a creat titluri de o schioapa in toate ziarele suedeze, in urma declaratiei conform careia in Romania ”Nu exista o discriminare a romilor”, a adoptat o pozitie de ”low profile” in ultimul timp. Chiar si ea a avut nevoie de putin ”concediu” (fortat – dupa pierderea alegerilor la functia de presedinte PSD in favoarea lui Liviu Dragnea) – nu-i asa?

Acum, ea face un ”comeback” in forta si tinteste si mai sus, respectiv ca si Ministru al Fondurilor Europene.

Ceea ce complica putin lucrurile este faptul ca o parte din aceste fonduri sunt destinate (direct sau indirect) tocmai pentru lupta impotriva rasismului si discriminarii. Astfel, ne putem intreba cum este posibil sa beneficiezi de fonduri destinate pentru ceva ce nu exista? Sau discriminarea exista doar atunci cand putem scoate profit din asta? Ca si in exemplul din 8 aprilie 2010, cand, cu ocazia Zilei Internationale Romilor, in cadrul unei conferinte de presa, Rovana Plumb declara urmatoarele:
”In calitate de lider al Organizatiei de Femei a PSD, doresc sa ma adresez femeilor de etnie roma, care sunt victime ale unei triple discriminari in societate: discriminarea pe criterii de gen, discriminarea pe criteriu de etnie, precum si cea cauzata de traditiile specifice comunitatii. Mesajul meu este unul simplu si direct: Suntem alaturi de voi si portile Organizatiei pe care o conduc va sunt si va vor fi intotdeauna deschise. Va asteptam!” 

Leave a Reply

Your email address will not be published.