Shadow

Amnesty atrage atenţia în raportul său anual în legătură cu situaţia romilor, a persoanelor din minorităţile sexuale şi a celor cu dizabilităţi din România

Romii s-au confruntat în continuare, în perioada 2016-2017, cu evacuări forţate şi alte încălcări ale drepturilor omului, atrage atenţia ONG-ul în raport.
Amnesty menţionează că, într-un raport din luna aprilie, Raportorul special al ONU pentru sărăcie extremă şi drepturile omului a cerut autorităţilor de la Bucureşti să recunoască discriminarea severă a romilor, să implementeze Strategia de Integrare a Romilor 2015-2020 şi să ia măsuri clare în educaţie, îngrijiri medicale şi angajarea acestei categorii etnice. Mai mult, în iunie, Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei a ridicat probleme similare.
Una dintre problemele cu care se confruntă romii, potrivit Amnesty, este cea a evacuărilor forţate. ONG-ul prezintă cazul a 10 familii din Eforie, în condiţiile în care CEDO le-a cerut autorităţilor să oprească evacuarea lor. În iunie, Tribunalul Constanţa a decis că municipalitatea trebuie să le găsească acestora locuinţe adecvate, însă situaţia lor rămâne precară, potrivit organizaţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.