Shadow

Liderii romilor din Ialomita vor ca puradeii lor sa mearga la scoala

Hotararea lor se pliaza cu intentia prefecturii de a estima cati rromi sunt fara identitate si care este populatia scolara reala a copiilor de etnie rroma.
Nea Traian din Tandarei si Manson din Andrasesti, asa cum Petrica Dragusin si Ion Bratu sunt recunoscuti in toata tara, au dat culoare si greutate intalnirii grupului mixt de lucru pentru romi, reactualizat la nivelul prefecturii Ialomita.
Comunitatile de romi inregistreaza situatii greu de imaginat pentru persoanele legitimate din tata in fiu ca cetateni ai unui loc si spatiu… In ciuda campaniilor de incluziune a romilor in societate, tinere tiganci de 16- 17  ani care in scurt timp vor deveni mame, nu au a
identitate si prin urmare nici copiii lor nu pot fi declarati si inregistrati ca cetateni.
Oameni fara identitatea i-au solicitat ajutorul si lui Gheorghe Gurlea, reprezentantul Aliantei pentru Uniunea Romilor din Ialomita. Daca in campania pentru buletin  de identitate au avut succes, in demersul pentru obtinerea de certificate de nastere pentru copiii deja de varsta scolara, actele se fac greu…
Prefectul Alecsandru Stiuca este afectat de ideea ca exista oameni care asteapta sa-si primeasca identitatea. Pentru rezultate insa, esentiala este relationarea corecta cu reprezentantii romilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *