Shadow

Romii îi declară RĂZBOI deputatului Bogdan Diaconu. Care e motivul supărării

”În inconștiența sa, Bogdan Diaconu, ignoră efectele majore, cu impact direct asupra comunității noastre de romi și nu numai, asupra întregii societăți.
Deși atât Comisia Europeană, cât și alte organisme internaționale precum Amnesty Internationale au atras atenția Guvernului României că rasismul în toate domeniile față de romi a crescut alarmant și ar trebui să se ia măsuri de combatere a acestui fenomen, deputații nu au făcut altceva decât să aducă mari deservicii statului de drept, aducând asupra democrației și societății românești o imagine mai sumbră față de cea pe care o avem deja.
”Cerem de la Senatul României să nu voteze o asemenea aberație legislativă pentru că asta ar însemna că se încurajeze actele de discriminare din România. Nu sunt de acord cu o asemenea inițiativă și trebuie să se țină cont să Senatul ar încălca foarte grav drepturile minorităților naționale și nu numai, drepturi care se regăsesc și în Constituția României” consideră coordonatorul Uniunii Romilor Pakivale, Florin Motoi.
Mai mult, Uniunea îl va acționa în instanța judecătorească pe deputatul Bogdan Diaconu dacă acesta nu-și va retrage proiectul de desființare a CNCD, singurul for care poate sancționa în acest moment derapajele din societate legate de atitudinea față de romi în țara noastră. Și nu e vorba doar despre romi, ci de întreg spectrul social al țării” transmite Uniunea Romilor Pakivale.
Un proiect de lege de desfiinţare a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost aprobat tacit, de Camera Deputaţilor, iniţiativa fiind trimisă la Senat în calitate de for decizional.
Proiectul a fost iniţiat de fostul deputat independent Bogdan Diaconu.
Potrivit expunerii de motive a iniţiatorului, proiectul de lege a fost depus la Parlament pe 26 septembrie 2016 pentru că CNCD “a făcut dovada, în decursul anilor, că funcţionează ca o instituţie antiromânească şi antinaţională, fiind un instrument în mâna UDMR şi a altor grupuri de interese, de a anula valorile româneşti, valorile tradiţionale creştine şi drepturile românilor în propria lor ţară”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.