Shadow

Cine construiește zidul “made in USA”?

Începând de luni, firmele de construcții pot aplica pentru proiectul lui Trump de a ridica un zid la granița dintre SUA și Mexic. O propunere neobișnuită a venit deja din partea romilor din România.

“Nimeni nu construiește ziduri mai bine decât mine”, se lăuda Donald Trump în timpul campaniei electorale. Magnatul imobiliar a promis că și costurile vor fi rezonabile. Acum, în calitate de președinte, vrea să pună în practică aceste planuri.

Licitația a început pe 6 martie: Firmele pot să-și prezinte propunerile pentru construcția zidului dintre SUA și Mexic pe site-ul Ministerului Securității Interne (Homeland Security). În aprilie se va lua decizia asupra firmei producătoare, iar în doi ani, construcția urmează să fie finalizată. În diverse declarații, Trump a vorbit despre un zid înalt între zece și 30 de metri. Un lucru e sigur: Președintele SUA a subliniat că “va fi un zid, nu un gard”.
Potrivit postului de știri american CNN, 300 de firme s-au arătat deja interesate de acest proiect. În special marile concerne internaționale sunt însă mai reținute când e vorba despre declarații clare – probabil din teama că o asociere cu politica izolaționistă a lui Trump ar putea să le strice imaginea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *