Shadow

Dezrobirea romilor, pe drumul către şcoală

Inspectoratul Şcolar, Prefectura – Biroul pentru romi şi Partida Romilor – filiala Argeş a organizat un eveniment prilejuit de împlinirea, la 20 februarie, a 161 de ani de la dezrobirea romilor. Cu această ocazie a fost vizionat filmul documentar „Sclavia romilor… Lungul drum către liberate”, o producţie despre robia romilor în Ţările Române.
Despre semnificaţia zilei au vorbit inspectorul şcolar Petre Livezeanu, Octavian Mihail Sachelarie, director al Bibliotecii Judeţene, şi părintele consilier Andrei Diaconescu, delegat al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.
La masa rotundă a dezbaterii au fost atinse subiecte de interes pentru comunitatea romă din judeţ: abandonul şcolar, frecvenţa la cursuri şi calitatea actului educaţional. Au fost expuse şi câteva desene făcute de copiii romi. Printre micuţii artişti se numără şi Armand, un băieţel din cătunul Gămăceşti – Berevoeşti care a revenit în băncile grădiniţei la vârsta de opt ani (a fost în situaţie de abandon şcolar).
În cadrul evenimentului, Petre Mustaţă, preşedintele Partidei Romilor, l-a prezentat pe noul secretar al filialei, Daniel Fieraru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *