Cele mai frumoase reportaje

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva în parteneriat cu Campania „Premianţii fără premii” organizează în ziua de 29 aprilie 2017, ora 1600, la Sala de Lectură a Bibliotecii, o întâlnire cu scriitorul Viorel Ilişoi care îşi va lansa, cu acest prilej, volumul intitulat „Cele mai frumoase reportaje”, apărut la Editura GRI din Bucureşti.

Viorel Ilişoi este unanim recunoscut drept unul dintre cei mai buni jurnalişti autori de reportaje, continuând tradiţia marilor maeştri ai genului: Brunea-Fox şi Geo Bogza.

Pe blogul său personal, Viorel Ilişoi se prezintă amplu, informaţii din care spicuim: născut la 13 februarie 1968, la Ringhileşti, judeţul Botoşani; a crescut la Casa de Copii din Truşeşti, pe malurile Jijiei. Debutează ca ziarist în primele zile ale anului 1990 şi scrie, pe rând, la Atitudinea, Timpul, Naţional, Cotidianul şi Jurnalul Naţional.

În 1992 devine primul ziarist român postdecembrist condamnat pentru delict de presă, fiind condamnat definitiv la trei luni de închisoare, cu executare, pentru pamfletul „Saddam Hussein se ascunde la Botoşani”. Faptul este trecut sub tăcere în ţară, dar scandalizează presa

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.