Shadow

Președintele Partidei Romilor Dolj și consilierul primarului Craiovei, Romeo Tiberiade, la Alege TV: Este o crimă să-ți lași copilul să se căsătorească la 11 ani

Consilierul primarului Craiovei pe problemele romilor și președinte al Partidei Romilor Dolj, Romeo Tiberiade (foto), i-a condamnat pe romii care își căsătoresc copiii la vârste fragede și i-a îndemnat să-i ducă, în schimb, la școală. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Audiență Generală“ de la Alege TV. Tiberiade a precizat că puterea exemplului este singura metodă prin care îi poate convinge pe romi să se integreze în societate și a făcut apel la instituțiile statului să se implice în acest proces de educare.

Proaspăt ales președin­te al Partidei Romilor, Romeo Tiberiade a făcut o radiografie a situației romilor din Craiova și din Dolj, despre care spune că trebuie să dea importanță școlii, astfel încât copiii lor să poată avea un trai mai bun. Aceasta este și cheia unei conviețuiri liniștite între români și etnia romă, chiar dacă, spune el, și românii au bubele lor.

„În primul rând, suntem cetățeni români și apoi suntem de etnie romă. Din păcate, sunt foarte mulți tineri, ca și la români, care își mai fac legea singuri, sunt needucați, neșcoliți și mai generează și probleme de zi cu zi. Eu am mai discutat despre acele scandaluri care s-au produs acum câțiva ani. Ele s-au produs un pic și din cauza lipsei educației părinților acestor tineri care au generat aceste acte de violență. Din fericire pentru noi, în ultima perioadă nu s-au mai întâmplat pentru că liderii noștri, cum este Partida Romilor, au început să facă tot felul de programe de informare despre tot ce înseamnă educația, incluziunea și integrarea romilor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *