Anunţul care a pus pe jar Sibiul, apărut într-un geam: “Închiriez gratuit casă… –

De când am dat anunțul ăsta îmi sună telefonul fără oprire. Dacă știam mai stăteam vreo două săptămâni pentru că nici concediul nu mi l-am putut face în liniște”, spune autorul anunțului și proprietarul imobilului în cauză. L-am întrebat de ce doar unei familii de romi și dacă a primit oferte. ”Nu am primit una, nici nu mai știu câte. Trebuie să văd cum fac acum. Dar să mă întrebi de ce unor romi e ca și cum m-ai întreba de ce vrei să faci un bine? Eu mă trag dintr-o familie de romi și vreau eu să ajut pe cineva. E modul meu de a lăsa o moștenire”.

Casa nu este tocmai în stare bună, dimpotrivă, îi cade tencuiala și are ușile și ferestrele sparte. ”Pentru o familie de romi, obișnuită să doarmă în câmp, sau în cort, cu veceul în spate, credeți-mă este mai mult decât necesar. Planul meu este să le aduc toate materialele necesare, fără să le cer un leu, și să-i ajut să reconstruiască tot ce e necesar. Dacă vor, vă dau cuvântul meu și puteți scrie și la ziar, le botez și copiii”, mai spune autorul anunțului, care a dorit să nu-i apară numele în presă, informează Turnul Sfatului.

Nu același entuziasm este însă printre vecini. Spațiul este la parter iar locatarii de deasupra sunt destul de contrariați. ”L-am văzut pe domnul care a dat anunțul și cred că e un pic nebun. Cum să aduci o familie de romi aici? Cum să trăiască în condițiile astea?”, spune vecina de deasupra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.