Shadow

Amnesty International critica situatia rromilor si implicarea Romaniei in programul inchisorilor secrete CIA

Etnicii rromi continua sa fie vizati de acte de discriminare in Romania, arata raportul privind “Drepturile Omului” elaborat de organizatia Amnesty International.

Documentul noteaza si faptul ca Bucurestiul este dat in judecata la CEDO pentru participarea la programul CIA de transferuri extraordinare.

“Rromii continua sa se confrunte cu discriminare sistematica, evacuari fortate si alte incalcari ale drepturilor omului. Conventia Consiliului Europei privind prevenirea si combaterea violentelor impotriva femeilor si a violentelor casnice a intrat in vigoare in septembrie 2016”, se arata in raportul Amnesty International (AI) privind situatia Drepturilor Omului in Romania.

“In raportul din aprilie 2016, raportorul special ONU privind combaterea saraciei extreme si pentru drepturile omului a cerut autoritatilor din Romania sa admita actele severe de discriminare impotriva rromilor, sa implementeze Strategia de Incluziune a Rromilor 2015-2020 si sa ia masuri punctuale in domeniile educatiei, serviciilor medicale si integrarii pe piata muncii, inclusiv prin introducerea unor garantii de evitare a evacuarilor fortate si de imbunatatire a accesului la locuinte sociale.

Preocupari similare au fost exprimate de Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului”, subliniaza AI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *