Shadow

În premieră: România paralelă – o comunitate de milioane de suflete devenită peste ani oglinda deformată a unei nații întregi

În premieră a prezentat, duminică, un reportaj cutremurător despre România paralelă, unde oamenii au coborât sub nivelul sărăciei și au intrat la categoria săraci absolut.
”Aici, copii de azi sunt drogații de mâine. Este fraza care ne-a șocat cel mai tare în săptămâna în care am filmat reportajul următor. O declarație făcută în cunoștință de cauză de un rezident al României paralele”, spune Carmen Avram.
 E acea Românie în care puțin îndrăznesc să pășească și mai puțin vor să pășească. Unii pentru că preferă să o ignore, alții pentru că se tem de boli, de violență, sau de imaginile care îi vor bântui apoi.
E simplu să îți dai seama că ai ajuns în țigănie. Casele devin tot mai mici și mai pestrițe. Casele devin tot mai mici și mai pestrițe. Gardurile dispar, curțile se umplu de haine și papuci uzați, bucăți de obiecte care au funcționat pe vremuri, căruțe și adăposturi improvizate pentru animale.
În Rafaila, județul Vaslui, sunt bordeie de pământ colorate și peticite în care stau oameni adevărați, ca noi, și totuși altfel.
Întrebată ce meserie și-ar dori, când va fi mare, Diana, o fetiță din Rafaila spune sincer: vânzătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *