Shadow

“Plecaţi cu ţiganii ăştia de aici!” Acuzaţii oribile la un turneu antidiscriminare al FRF, unde zeci de copii ar fi fost jigniţi. Federaţia a uitat de propriul eveniment, apoi a încercat să ascundă incidentele

Evenimente incalificabile s-ar fi petrecut sâmbătă, 18 martie, sub înaltul patronaj al FRF, la baza de la Buftea, acolo unde zeci de copii defavorizaţi chemaţi tocmai la un turneu pentru combaterea discriminării ar fi fost umiliţi şi jigniţi, iar la final s-au schimbat afară, în frig. Federaţia lui Burleanu neagă insultele, dar oamenii săi au versiuni diferite ale întâmplărilor.Participanţi la turneul „Nu violenţă! Nu rasism!“ au relatat pentru ProSport că FRF, care făcuse risipă de cuvinte mari în ştirea de prezentare a competiţiei, a uitat de eveniment. Copiii n-ar fi fost iniţial lăsaţi nici măcar să intre în baza sportivă, delegaţii unei echipe povestind că responsabilul FRF ar fi spus „plecaţi cu ţiganii ăştia de aici!“. Ulterior, după negocieri, grupul a primit permisiunea să pătrundă în complexul sportiv, dar jucătorii n-ar fi fost lăsaţi la vestiare şi după întrecere, pe motiv că fac mizerie.
Micii fotbalişti – unii dintre ei, în jurul vârstei de 10 ani! – s-au schimbat în hainele de stradă la marginea terenului şi n-au avut acces la duşuri şi la grupurile sanitare, deşi afară erau 6 grade Celsius şi bătea puternic vântul.
Responsabilii FRF contactaţi de ProSport au dat declaraţii diferite. Florin Şari, directorul federal responsabil cu astfel de acţiuni, a negat vehement orice fel de incident, a susţinut că n-a existat nicio neînţelegere şi nicio jignire, iar turneul a decurs perfect, conform programului iniţial. El a insistat ca jurnalistul să nu mai ia legătura cu alţi angajaţi ai FRF pe această temă.
Eugen Stoian, responsabilul de la baza Buftea acuzat că i-ar fi jignit pe copii, a negat, la rândul său, că a făcut remarci insultătoare, dar a menţionat că FRF a uitat să anunţe că va avea loc competiţia, punându-l într-o situaţie dificilă. Şeful bazei a precizat însă că a scos-o la capăt onorabil, reuşind să improvizeze rapid câteva soluţii după ce a mutat meciurile pe un alt teren. El a adăugat că micii fotbalişti au avut la dispoziţie două vestiare, dar din motive necunoscute numai o echipă din cele cinci a acceptat, la final, să se schimbe acolo, restul preferând să o facă pe gazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.