Shadow

Romii vor să aibă un muzeu, un monument, și loc în manualul de istorie; Cei din Ardeal cer regionalizarea României

Romii s-au săturat să fie considerați paria societății și spun că statul român și-a asumat o serie de obligații față de etnie care se lasă încă așteptate de mai bine de 20 de ani. Astfel, romii vor să aibă un muzeu, un monument, să fie pomeniți în cărțile de istorie, iar cei din Ardeal cer regionalizarea României.
Astfel, cu ocazia sărbătorii a 161 de ani de la dezrobirea romilor de către domnitorul Al.I.Cuza, romii i-au scris o scrisoare președintelui României Klaus Iohannis, premierului Sorin Grindeanu și ministrului culturii Ionuț Vulpescu, prin care cer ca, până la anul serbării a 100 de ani de la Marea Unire, în 2018, să fie înființat un Muzeu al romilor și un momunent dedicat robiei acestei etnii.
Mai mult, asociațiile de romi vor inițierea unei campanii naționale pentru combaterea anti-țigănismului, mai exact al rasismului împotriva romilor. Totodată, celor trei oficiali li se mai cere și inițierea unui program național de cercetare a istoriei romilor care să fie studiată de către elevi la ora de istorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *