Groapa de la Pata Rât, mină de aur pentru anumiţi afacerişti

Consiliul Judeţean Cluj a atribuit, pe 16 martie, prin negociere directă, fără publicarea, în prealabil, a unui anunţ de participare, un contract în valoare de 7.175.700 de lei cu tot cu TVA, reprezentând 1.594.600 de euro, pentru contractarea de lucrări suplimentare necesare realizării închiderii depozitului neconform de deșeuri de la Pata Rât, judeţul Cluj. Este vorba despre lucrări de terasamente, constând în reci­clare, igienizare și compactare a deșeurilor, lucrări la sistemul de impermeabilizare, lucrări privind gestionarea biogazului, levigatului, lucrări privind protecția împotriva inundațiilor, de împrejmuire, precum și lucrări în vederea monitorizării de-pozitului, de realizare a drumurilor interne și a celui perimetral, a pode-țelor necesare și a asigurării alimen­tării cu energie electrică. 
La negociere s-a prezentat o singură companie. Este vorba despre SC Nord Confo­rest SA Gilău, considerată, potrivit anunțului de atribuire, singurul ofer­tant care poate furniza, din motive tehnice, aceste lucrări.
 Inițial, contractul privind depo­zitul neconform de deșeuri de la Pata Rât a fost atribuit, în 2014, de către Consiliul Județean Cluj asocierii formate din SC Nord Conforest SA, Finara Consult SRL și Interdevelop-ment SRL, ultima dintre acestea având, la rândul ei, o poveste destul de interesantă, despre care vom vorbi în continuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.