O tânără rromă de 27 de ani, din România, ar putea ajunge senator al Franţei. A absolvit masterul la Sorbona şi şi-a publicat deja autobiografia

Anina Ciuciu, o tânără rromă din România, ar putea deveni senator al Franţei. Cel puţin asta a declarat senatorul francez, Aline Archimbaud, care a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat, dar că o vede pe româncă drept cea mai potrivită succesoare a sa, scriecitând presa franceză.
Anina Ciuciu, în vârstă de 27 de ani, a devenit cunoscută în presa internaţională pentru faptul că a fost admisă la Universitatea Sorbona din Paris. La vârsta de 23 de ani publicase deja cărţi în limba franceză, în ţara adoptivă.
Nascută în Craiova, Anina a emigrat cu familia în 1999. Iniţial, familia sa a mers în Italia, stabilindu-se apoi clandestin în ţara vecină.
Părinţii săi au reuşit să-şi găsească de lucru şi să obţină permis de şedere. Anina a fost apoi admisă, în 2012, la master în drept la Sorbona. Tânăra, care a obţinut cetăţenia franceză, şi-a prezentat viaţa în cartea lansată anul următor şi intitulată “Sunt şi voi rămâne ţigancă”.
Rămâne de văzut, însă, dacă tânăra va candida pentru Senat. Depunerea candidaturilor este programată între 4 şi 8 septembrie, alegerile urmând a avea loc pe 24 septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.