Shadow

Ilie Gherman, pus în libertate, sub control judiciar, în dosarul romilor mutaţi fictiv la Slatina pentru a-l vota

Fostul primar al comunei Slatina Ilie Gherman a fost pus în libertate în noaptea de miercuri spre joi, după ce Judecătoria Fălticeni a respins propunerea procurorilor, de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile. Este vorba de dosarul cu privire la frauda electorală legată de mai mulţi romi din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, care au votat la Slatina, după ce ar fi fost mutaţi fictiv pe raza comunei Slatina. Judecătorii fălticeneni au stabilit că este suficientă măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. Ilie Gherman are impuse mai multe restricţii şi obligaţii, cu precizarea că Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni poate face contestaţie împotriva acestei decizii la Tribunalul Suceava.
Mecanismul prin care Gherman a obţinut câteva voturi în plus
ancheta ofiţerilor de la Poliţia municipiului Fălticeni rezultă că în perioada martie-aprilie 2016, primarul în funcţie de atunci, Ilie Gherman, a întocmit, cu ajutorul unor complici din primărie, adeverinţe false din care rezulta că 12 cetăţeni romi din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, deţin imobile în satul Herla, comuna Slatina. Romii au mers apoi la Serviciul de Evidenţă a Persoanei din Fălticeni şi au solicitat viză de flotant în Slatina. În baza acestora au putut vota la Slatina la alegerile din data de 5 iunie.
Această anomalie cu iz penal a fost semnalată de Monitorul de Suceava din luna aprilie a anului trecut, atunci când scandalul era în actualitate, iar oameni din Slatina au sesizat cum încearcă Ilie Gherman să-şi suplimenteze numărul de voturi. Ilie Gherman a intuit se pare foarte bine că fiecare vot a contat, dovadă că a pierdut alegerile la doar opt voturi diferenţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *