Shadow

Ambasadorul SUA îi sfătuieşte pe romii din Buzău: Aşa cresc şansele de succes pentru tot restul vieţii

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, i-a îndemnat, pe romii din localitatea buzoiană Cândeşti să îşi trimită copiii la grădiniţă, explicând că „educaţia timpurie creşte şansele de succes pentru tot restul vieţii”.

Hans Klemm a fost întâmpinat  în localitatea buzoiană Cândeşti, de către co-fondatoarea asociaţiei Ovidiu RO, Leslie Hawke, mama actorului Ethan Hawke, dar şi de oficialităţi locale şi judeţene.
După o scurtă vizită la grădiniţa din satul Cândeşti, ambasadorul SUA, Hans Klemm, a vizitat comunitatea de romi din zonă, unde a descoperit familii cu mulţi copii, care trăiesc în case fără curent electric.
Ajuns la locuinţa unui bărbat care are zece copii, dintre care doar unul merge la şcoală, ambasadorul SUA l-a îndemnat pe acesta să îşi trimită copiii la grădiniţă.
„Am venit astăzi la invitaţia Ovidiu Ro, organizaţia nonguvernamentală care ajută copiii din comunitatea romă sau alte comunităţi defavorizate să aibă acces la şcoală sau grădiniţă. Un lucru pe care l-am înţeles în SUA este că accesul la educaţia timpurie creşte şansele de succes pentru tot restul vieţii.
Ovidiu Ro a încercat înainte să facă ceea ce face acum Guvernul, dezvoltând un program cu cupoane, pentru ca lumea să fie încurajată să îşi trimită copiii la grădiniţă”, a declarat Hans Klemm.
Ambasadorul SUA a afirmat că, în opinia lui, oamenii trebuie „un pic împinşi de la spate” ca să îşi dea copiii la grădiniţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *