Shadow

Zeci de ţigani români cer AZIL în California, o micuţă localitate din Statele Unite. Ei susţin că sunt PERSECUTAŢI în România

Cei mai mulţi dintre romi nu vorbesc bine sau deloc engleza, nu cunosc obiceiurile americane şi nu ştiu să se poarte, scrie ziarul.
Peste 150 de rezidenţi s-au adunat joi seara la sala de şedinţe a Consiliului California şi şi-au exprimat aceste îngrijorări cu privire la afluxul de refugiaţi români.
Cazurile romilor au fost tratate de agenţia americană pentru Imigraţie şi Vămi (ICE), iar ei au fost eliberaţi în cadrul unui program guvernamental alternativ detenţiei, care monitorizează zborurile din alte ţări.
Romii sunt o minoritate în multe state europene şi se confruntă adesea cu prejudecăţi şi sunt discriminaţi, notează ziarul.
Programul federal le permite imigranţilor să se cazeze temporar la preţuri mai mici şi în condiţii mai umane, ca o alternativă la plasarea lor în detenţie.
Însă românii, care au închiriat aproape toţi apartamente de la un agent imobiliar local, Vito Dentino, s-au confruntat deja cu membrii comunităţii.
Locuitori supăraţi au declarat joi, la întâlnire, că nou-sosiţii fac gunoi, îşi parchează maşinile în curţi, nu respectă regulile de trafic rutier şi perturbă pieţele.
Alţii au declarat că au văzut romi omorând găini, iar copii îşi fac nevoile în public.
Zvonurile despre ei sunt alimentate de pe Internet, notează publicaţia.
Membrii Consiliului, administratorul localităţii şi şeful poliţiei Richard Encapera au declarat că nu au fost avertizaţi de venirea imigranţilor şi că întâmpină dificultăţi în contactarea autorităţilor federale de la care să obţină ajutor şi explicaţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *