Shadow

Cum sunt romii de azi. Spectacol – proiect realizat de trei teatre europene.

Un actor de la Teatrul Național din Timișoara face parte din cel mai nou proiect al companiei germane de teatru werkgruppe2. Flavius Retea e parte din spectacolul ”Gypsies. Roma in Europe”, născut în urma unei cercetări, în trei țări europene, asupra vieții și condiției rromilor de azi.
Flavius Retea, actor al Teatrului Național din Timișoara, este  binecunoscut publicului din spectacole precum ”Deșteptarea primăverii”, ”Say it now!”, ”Căpcăunii sacri” sau ”Hamlet”. Joi seara a urcat pe scena Staatstheater Braunschweig (Germania). Aici a avut loc premiera spectacolului ”  spectacol realizat de  trei teatre-membre ale European Theater Convention: Staatstheater Braunschweig (Germania), Teatrul Naţional din Timişoara şi CDN – Théâtre de la Manufacture din Nancy (Franța).
Proiectul multinațional ”Gypsies. Roma in Europe” este un spectacol  construit  pe  o serie de întrebări din Europa de azi: Cum se văd romii înșiși? Cum văd ei societatea majoritară din țările unde trăiesc? Care ar fi cheia pentru a conviețui în armonie? Cum văd ei Europa viitorului?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *