Shadow

O femeie în vârstă de 63 de ani din România a fost condamnată, marţi, la 20 de zile de închisoare, pentru că cerşea pe străzile din Copenhaga, scrie The Local

După ispăşirea sentinţei, femeia va fi deportată
Această este prima decizie de deportare pe care o iau autorităţile daneze de când au înăsprit, luna trecută, legislaţia privind cerşetoria.
Ministrul danez de Justiţie Søren Pape Poulsen a declarat război cerşetoriei pe străzile din Danemarca, precizând că oricine va fi prins va fi deportat fără drept de apel. Procurorul Marlene Beynon a reuşit să convingă judecătorii că femeia de 63 de ani reprezintă o ameninţare seriosă la adresa Danemarcei, o condiţie care trebuie îndeplinită pentru a putea deporta un cetăţean al unei ţări UE.
“Comportamentul ei a fost continuu şi sistematic şi a avut efecte negative asupra trecătorilor, care erau nevoiţi să răspundă la rugăminţile ei”, a spus Beynon, potrivit presei daneze.
Procurorul a întărit ideea că femeia “a deranjat publicul” încercând să aibă “contact vizual” cu aceştia, în timp ce ţinea în mâna un pahar în gara Nørrebro din capitală daneză. Femeia a spus în faţă Curţii că vine şi pleacă din Danemarca de 15 ani şi că cerşeşte pe străzile din Copenhaga că să-şi întreţină cei şapte copii din România.
“Am mulţi copii acolo, care mănâncă din ghenele de gunoi”, s-a apărat românca. Femeia a mai fost condamnată de două ori pentru cerşetorie, iar acest lucru a fost definitoriu în luarea deciziei, au precizat reprezentanţi ai tribunalului. După ce va fi deportată, femeia va avea o interdicţie de şase ani să mai între în Danemarca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *