Nici Romii Du Au Dat Năvală La Bursa Locurilor De Muncă Organizată Pentru Ei

 

 

 

 

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, în colaborare cu Partida Romilor „PRO EUROPA”, a organizat vineri, 27 iunie 2013, Bursa Locurilor de Muncă pentru persoanele de etnie romă.
Evenimentul s-a desfăşurat la sediul Partidei Romilor din Târgovişte, începând cu ora 10:00.
„Iniţial au fost contactaţi 157 de angajatori, dintre care 14 au confirmat participarea cu o ofertă de 126 de locuri de muncă”, ne-a declarat Daniela Stanca, purtător de cuvânt AJOFM.
„Dintre posturile solicitate menţionăm: pentru persoanele cu studii superioare – referent de specialitate financiar -contabil; inginer producţie; inginer chimist; expert contabil – verificator.
Pentru persoanele cu studii medii sunt posturi de şofer; instalator; dulgher; mecanic utilaje; faianţar; con-fecţioner articole textile; muncitor necalificat în construcţii; muncitor necalificat pentru ambalare produse.
De la începutul anului şi până la acestă dată, 86 de şomeri de etnie romă s-au încadrat în muncă, iar 56 au absolvit un curs de calificare organizat de către AJOFM Dâmboviţa în ocupaţii precum: operator – introducere – validare date; lucrător în cultura plantelor; confecţioner articole textile.
AJOFM Dâmboviţa a fost prezentă la Bursa Locurilor de Muncă cu standuri pentru informare şi consiliere privind cariera, formare profesională şi mediere muncii în străinătate.
După centralizarea datelor, rezultă că au fost prezenţi 13 agenţi economici, cu o ofertă de 126 posturi vacante.
La Bursa de vineri au fost prezenţi 87 de participanţi, dintre care 19 au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă”, a mai precizat Daniela Stanca.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.