COMISIA EUROPEANA SOMATIE PENTRU ROMANIA

Comisia Europeană a somat România să transpună integral normele privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi şi, în paralel, să abordeze problema emisiilor instalaţiilor complexe de ardere şi să respecte decizia Curţii Europene de Justiţie cu privire la reziduurile miniere, informează un comunicat de presă al executivului comunitar. 
În domeniul transportului, Comisia Europeană a somat mai multe state membre, inclusiv România, să transpună integral normele privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi (Directiva 2014/94/UE). Grecia, Irlanda, Malta, Polonia, România, Slovenia şi Regatul Unit au acum la dispoziţie două luni pentru a-şi îndeplini obligaţiile care le revin în temeiul directivei. În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiţie a UE cu privire la acest caz. 
Pe de altă parte, Comisia Europeană avertizează că patru centrale industriale din România nu au încă un certificat care garantează că emisiile lor în aer nu depăşesc limiteze impuse de legislaţia UE (Directiva 2010/75/EU) şi în Consecinţă executivul comunitar a trimis autorităţilor române o nouă scrisoare de notificare oficială. 
În plus, Comisia a decis să trimită României o scrisoare de notificare oficială pentru eşecul său în a adopta măsuri care să respecte decizia Curţii Europene de Justiţie cu privire la reziduurile miniere (cazul C-104/15). 
În data de 21 iulie 2017, Curtea a decis în favoarea Comisiei şi a declarat că România nu a adoptat măsuri adecvate pentru a evita poluarea mediului din cauza particulelor de praf ridicate/antrenate de vânt din iazul de decantare Boşneag, aparţinând exploatării miniere Moldomin Moldova Nouă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.