Județul Mureș are cei mai mulți romi din țară

Un „Studiu privind comunitățile defavorizate (romi) din Regiunea Centru”, elaborat de SC Mancom Centru SRL, al cărui beneficiar este Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, scoate la iveală niște lucruri care, deși mulți dintre noi le bănuiam, scoase la iveală printr-un studiu scris ne sperie mai mult.
Romii reprezintă cea mai mare și mai vulnerabila minoritate din Uniunea Europeană, dar și ce mai supusă marginalizării și discriminării. Totodată, în județul Mureș trăiesc cei mai mulți romi dintre toate județele țării. UE dorește ca până în 2020, situația romilor la nivel european să se îmbunătățească considerabil. Pare un lucru aproape imposibil, conform ultimelor date referitoare la traiul romilor: angajatorii îi evită, copiii de romi nu merg la școală, trăiesc în „case” insalubre, iar modul lor de trai nu pare să-i deranjeze prea tare….
Petelea, Bahnea, Sânpaul, Vânători, Band, Crăciuneşti și Mica, în vârf
Conform ţintelor stabilite de Planul Naţional pentru Reformă 2011-2013 în cadrul strategiei Europa 2020, România intenţionează să reducă numărul de persoane aflate în situaţie de risc de sărăcie şi excluziune i

Leave a Reply

Your email address will not be published.