Shadow

Neia Lăcătuș: Faceți locuințe modulare! Familii de romi, în impas

Problema romilor care trăiesc între ruine e stringentă. Sunt șapte familii de romi din Sărata care trăiesc la fosta UCTA, am sesizat reprezentanții administrației locale, avem vreo cinci familii care trăiesc sub cerul liber în zona fostului CPL, au fost și familii în pădure. Autoritățile locale trebuie să găsească soluții. S-a tot discutat despre acele locuințe modulare, de necesitate, și iată că suntem tot în impas. Sunt familii care au rămas fără curent, fără gaz, la blocurile din Subcetate deoarece nu au posibilitatea să plătească cheltuielile. Toate sesizările noastre de până acum au fost frecție la un picior de lemn. Vreau să sensibilizez autoritățile, vine toamna, vine iarna, ce facem cu ei? Sunt copii acolo. Eventual când vine campania la anul poate vor găsi soluții, că au nevoie de voturi”, a spus Emil Neia Lăcătuș într-o conferință de presă.

ȘTIREA INIȚIALĂ Emil Neia Lăcătuș către autorități: Rezolvați problema romilor care trăiesc între ruine!

Președintele Partidei Romilor Bistrița-Năsăud, consilierul județean PNL Emil Neia Lăcătuș, cere autorităților locale și județene să rezolve problema grupurilor de romi care trăiesc în diferite locații sub cerul liber.

”Un astfel de exemplu este cel al celor șapte familii de romi cu 15 copii sugari și minori care trăiesc în condiții de sărăcie extremă între ruinele rămase în urma desființării UCTA. Președintele Lăcătuș s-a deplasat la fața locului, unde a stat de vorbă cu o parte din acei romi. Ei i-au spus președintelui Lăcătuș că sunt originari din cartierul bistrițean Sărata, nu au niciun fel de venit sigur și nici locuri de muncă. Romii au recunoscut că își trimit copiii să cerșească pentru că nu știu să facă nimic altceva și că mănânca din ceea ce primesc de la bistrițenii care locuiesc la blocurile din apropiere. Situația este cu atât mai complicată cu cât Emil Neia Lăcătuș consideră că municipalitatea nu se implică mai deloc pentru a rezolva asemenea gen de situații și că nu a mai pus în practică achiziționarea de locuințe modulare pentru romii care migrează dintr-un loc într-altul. Președintele Partidei Romilor

Leave a Reply

Your email address will not be published.