Shadow

DISCRIMINARE la o universitate ROMÂNĂ în favoarea unei vorbitoare de MAGHIARĂ

Judecătorul Sergiu Rus atrage atenția că un post de lector universitar a fost atribuit unui membru CSM care a fost singurul candidat vorbitor de limbă maghiară la concursul pentru postul respectiv
Judecătorul Sergiu Rus a spus următoarele pe pagina sa de Facebook, despre un concurs organizat la Universitatea Babes Bolyai: „Chis Andrea Annamaria, membru CSM ales (pe ultimul loc eligibil) a ajuns cadru universitar (lector) la o universitate ROMANA si la o materie predata in limba ROMANA printr-o grava discriminare a nevorbitorilor de limba maghiara. Cine nu a putut sa citească (și reproducă) “Magyar polgári eljárásjog” nu a putut sa o contracandideze.”
Ulterior, acesta completează că acel concurs a fost unul cu dedicație: „procedura civila și dreptul proprietății intelectuale in limba maghiara. Adică daca voiai sa ocupi postul de lector la catedra de procedura civila (posibil cea mai importanta din facultate) nu puteai participa decât daca știai limba MAGHIARA. Condiția a fost pusa in mod evident pentru a elimina posibilii candidați si a funcționat din plin: Chis Andrea Annamaria a fost singurul, bineînțeles.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *