Un NAŢIONALIST, numit ministru pentru MINORITĂŢI, în Bulgaria: „Romii sunt UMANOIZI obraznici care cer salarii fără să muncească!”

Valeri Simenov a fost numit în fruntea consiliului pentru integrarea minorităţilor etnice din Bulgaria, este liderul unuia dintre cele trei partide naţionaliste din coaliţia dominată de conservatorii premierului Boiko Borisov. Valeri Simenov a fost numit în fruntea consiliului pentru integrarea minorităţilor etnice din Bulgaria, este liderul unuia dintre cele trei partide naţionaliste din coaliţia dominată de conservatorii premierului Boiko Borisov.
Numirea unui naţionalist ca ministru pentru minorităţi a fost criticată de reprezentanţi ai acestora, care au acuzat cinismul alegerii. Potrivit liderului rom Deyan Kolev de la asociaţia Almalipe, desemnarea lui Simeonov “echivalează cu dispariţia consiliului pentru problemele etnice”, scrie AFP.  Valeri Simeonov, al cărui rol este de a dialoga în primul rând cu marile comunităţi de turci şi de romi din Bulgaria, s-a remarcat printr-un discurs ţinut în parlamentul de la Sofia în 2014. El a afirmat că romii sunt “umanoizi obraznici care cer salarii fără să muncească” şi alocaţii pentru “copii care se joacă cu porcii şi femei cu instincte de căţele vagaboande”.Înaintea alegerilor din martie anul acesta, el a condus alături de alte grupări naţionaliste o demonstraţie de forţă la graniţa cu Turcia, pentru a opri “agenţii de diversiune” trimişi de Ankara să voteze cu formaţiunile turce În ultimele luni, noul ministru s-a arătat mai moderat şi a insistat asupra educaţiei romilor în vederea integrării pe piaţa muncii. În aprilie, el declara agenţiei France Presse că “trebuie limitate ajutoarele sociale care predispun la o viaţă parazitară”. De asemenea, s-a opus finanţării de către Turcia a structurilor religioase musulmane din ţara sa.  Bulgaria are 7,2 milioane de locuitori, din care aproximativ 800.000 de turci şi 700.000 de romi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.