Shadow

Planuri de acţiune cu comunităţile de romi din Regiunea Centru

 

 

 

Scopul întâlnirii a fost acela de a identifica posibilităţi de realizare a unor planuri de acţiune comune pentru comunităţile de romi, o cunoaştere a oportunităţilor de finanţare a proiectelor care au ca grup ţintă romii, precum şi colaborare prin proiectul Europe Direct prin care sunt organizate acţiuni de informare a cetăţenilor despre iniţiativele Uniunii Europene de susţinere şi dezvoltare ale comunităţilor Regiunii.
La reuniune, au participat, Simion Creţu, director general ADR Centru, domnul Petru Zelariu, coordonator regional al Asociaţiei si domnul Ilie Dincă, Secretar de stat în cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.
Studiile atestă faptul că romii reprezintă cea mai mare şi vulnerabilă minoritate din Uniunea Europeană, fiind marginalizaţi, discriminaţi, trăind în condiţii socio-economice precare. Apreciem, şi datorită acestei realităţi, initiaţiva Asociaţiei Partida romilor ”Pro Europa”, care caută să informeze comunitatea pe care o reprezintă, care sunt oportunităţile de finanţare, posibilităţile de a dezvolta parteneriate noi cu organizaţii care să susţină integrarea romilor, care să transmită tuturor un mesaj că şi ei sunt cetăţeni români, cetăţeni europeni.
Am realizat în anul 2014 un studiu care a vizat comunitatea romilor din Regiunea Centru, şi care reflectă şi la noi realitatea europeană. Implicarea romilor în activităţi sociale active, construirea unor centre complexe de asistenţă, proiecte pentru tineri, prevenţia abandonului, sunt o parte din recomandările rezultate din acest studiu pe care azi le-am abordat cu cei prezenţi, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *