ANUNTUL care a făcut înconjurul lumii si care ii priveste pe TOTI TIGANII – PROPUNERE INEDITA. O vor accepta, oare? ROMANI, ATENTIE!

 

 

Toti ţiganii din străinătate ar putea deveni cetăţeni indieni. Declaraţia, care are şanse sa rămână in istorie, ii aparţine ministrului de externe de la New Delhi.
Potrivit oficialului, guvernul indian pregăteşte recunoaşterea întregii comunităţi de romi, ca parte a diasporei indiene. La noi, reactia nu a ramas fara ecou. „Si noi vrem sa fim indieni!„, spun ţiganii români, iar autointitulatul rege international al romilor, Dorin Cioaba, este primul dintre ei.
„Voi sunteti fiii Indiei, care ati migrat si ati trait in conditii grele de-a lungul veacurilor. Marea comunitate de 20 de milioane de tigani traieste in mai mult de 30 de tari si toti sunt urmasi ai strabunilor nostri” – a spus ministrul in cadrul unei intalniri cu delegati ai romilor din toata lumea.
Sushma Swaraj, ministrul indian de Externe: „In Rusia, Bulgaria si Romania, se numesc tigani. Romii au trait, in vremuri de demult, in nordul Indiei. Frati si surori romi, India de azi progreseaza si va asiguram ca va vom sprijini continuu pe voi, fratii si surorile noastre rome.”
Aceste declaratii au facut imediat inconjurul globului.
La Sibiu, autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioaba, a tinut sa marcheze momentul imbracandu-se intr-un costum traditional indian.
Dorin Cioaba, autotintitulatul rege international al romilor: „Intodeauna istoria a aratat faptul ca noi provenim din India. Chiar 30 la suta din limba noastra, a romilor, este indiana.”
La fel si costumele.
„Rosu predomina atat in costumul traditional indian, cat si in al nostru. Ca dovada ca culturile sunt acelasi”, explica el.
Nu toti supusii lui Cioaba ii impartasesc insa entuziasmul.
„Cu ce ne ajuta? Ca nu ne ajuta cu nimic. Nu ne ajuta Romania, daramite India„, spune o femeie.
Romii au migrat spre Europa din nord vestul Indiei incepand cu secolul X. In perioada medievala, erau fie robi, fie mestesugari la multe curti domnesti, inclusiv in Tarile Romane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.