Shadow

SCRISOARE UNEI FEMEI DIVORTATE TRIMISA LA ZIARUL VOCEA ROMILOR

 

 

 

Vă aduc la cunoştiinţă faptul că în zilele noastre viaţa nu este aşa de uşoară precum se pare. Dar mai ales viaţa unei femei singure, în funcţie de împrejurările vieţii sale, fie divorţată sau văduvă.
Femeia care a ştiut să iubească, să fie femeie în toată splendoarea cuvântului, ştie ce înseamnă iubirea, greutatea, sărăcia, bogăţia, suferinţa, dezamăgirile vieţii sau bucuria. Ştie şi cunoaşte cine o iubeşte şi cine o duşmăneşte, urăşte, o înşeală sau o îndepărtează.
Femeia, mai mult sau mai puţin educată, ieşită în lume, în societate, simte când este înşelată, marginalizată, rănită în suflet, în demnitate şi atunci când este folosită şi badjocorită din toate punctele de vedere ale vieţii. O doare foarfte tare, dar mai ales atunci când mai are şi obligaţia morală şi materială de a creşte ujn copil şi de a avea mai multe responsabilităţi materiale şi sufleteşti.
Divorţul reprezintă o ruptură spirituală, morală, afectivă, materială a vieţii de femeie, dintre cei doi soţi, de unde rezultă singurătatea şi greutăţile materiale şi spirituale ale unei femei.
Femeia este pierzania sa, este tot ceea ce bărbatul nu este şi vrea să aibă raţiunea sa de a fi. Femeia este, trebuie să fie, pentru bărbat şi societate, precum este pâinea şi sarea,
fiind simbolul strămăşesc al îndestulării şi ospitalităţii tradiţiilor noastre.

DANA CRISTESCU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *