„Îmi aduc aminte că dormeam 50 în cameră, nu a fost uşor. Mi se tot repeta «tu eşti al nimănui, nu ai mamă»”

 

 

 

 

 

De la 1 septembrie, profesorul Ionel Petrea a fost numit director al şcolii generale din Fârdea. Noul director are vârsta de 32 de ani, însă a avut o viaţă zbuciumată şi poate fi oricând un exemplu de reuşită în viaţă. Pentru cei care nu cunosc povestea tânărului profesor, Ionel s-a născut în 1985, la Făget. Mama sa l-a abandonat şi Ionel a ajuns într-un centru de plasament din Lugoj, unde viaţa lui nu a fost tocmai uşoară. „Îmi aduc aminte că dormeam 50 în cameră, nu a fost uşor. Mi se tot repeta „tu eşti al nimănui, nu ai mamă”. Mă durea foarte tare atunci când vedeam că pe unii colegi îi vizitau mamele, îi luau în weekend-uri acasă, iar pe mine nu. Mai târziu, mă mai lua câte o familie în weekend acasă, a contat mult asta, am ieşit şi eu în lume, am cunoscut alt mediu”, a povestit Ionel Petrea, pentru pressalert.ro.
I-a fost extrem de greu şi l-a şcoală însă s-a abiţionat pentru că a realizat că învăţătura e singura lui şansă pentru a reuşi „Eram vreo 30 de copii din orfelinat, care eram împărţiţi în două clase ca să fim în sală cu alţi copii normali. Aveam colegi care ne marginalizau, ştiu că mi se spunea «tu nu te joci cu mine, nu te joci fotbal, pentru că eşti din orfelinat». Din cauza acelui lucru urăsc şi acum să joc fotbal” a povestit Ionel pentru ursa citată.
Tot pe când se afla la şcoală şi-a găsit mama, despre care auzise că locuieşte în Făget. Însă marea întâlnire avea să fie încă o lovitură pentru Ionel. Mama sa nu l-a recunoscut, iar după mai mulţi ani pe când avea să o reîntâlnească i-a spus că regretă că nu l-a putut avorta.Ionel Petrea nu s-a lăsat şi a terminat şcoala a reuşit să urmeze o facultate şi a ajuns profesor la liceul din Făget, iar de la începutul acestui an a fost numit director la şcoala din Fârdea. “Pentru mine e un vis împlinit şi e dovada că se poate”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.