Shadow

Cum sunt romii de azi Spectacol – proiect realizat de trei teatre europene. Cine este actorul român care interpretează un rol important

 

 

 

Un actor de la Teatrul Naţional din Timişoara face parte din cel mai nou proiect al companiei germane de teatru werkgruppe2. Flavius Retea e parte din spectacolul ”Gypsies. Roma in Europe”, născut în urma unei cercetări, în trei ţări europene, asupra vieţii şi condiţiei rromilor de azi.
Flavius Retea, actor al Teatrului Naţional din Timişoara, este binecunoscut publicului din spectacole precum ”Deşteptarea primăverii”, ”Say it now!”, ”Căpcăunii sacri” sau ”Hamlet”. Joi seara a urcat pe scena Staatstheater Braunschweig (Germania). Aici a avut loc premiera spectacolului ”Gypsies. Roma in Europe”, spectacol realizat de trei teatre-membre ale European Theater Convention: Staatstheater Braunschweig (Germania), Teatrul Naţional din Timişoara şi CDN – Théâtre de la Manufacture din Nancy (Franţa). Proiectul multinaţional ”Gypsies. Roma in Europe” este un spectacol construit pe o serie de întrebări din Europa de azi: Cum se văd romii înşişi? Cum văd ei societatea majoritară din ţările unde trăiesc? Care ar fi cheia pentru a convieţui în armonie? Cum văd ei Europa viitorului?Spectacolul regizat de Juliei Roesler, a fost creat ca urmare a unei serii de interviuri cu membri ai comunităţilor rome din Germania, Franţa şi România, precum şi cu reprezentaţi ai unor organizaţii de asistenţă socială. Interviurile au fost coordonate de asistenţii sociali Veronika Patočková şi Hamze Bytyci în toamna anului 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *