Shadow

Pentru un baietel de etnie roma, faptul ca a reusit sa fie admis la Academia de Politie, a insemnat un vis implinit

Din Targu-Jiu, cartierul Meteor, Radu Hoatiu Istrate este singurul baietel de etnie roma, care merge la facultate, si nu la orice facultate. Acesta a fost admis la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”. Ba mai mult, el este printre putinii care la varsta de 18 ani nu este inca casatoriti. Tot ce isi doreste el este, sa munceasca mult pentru visul sau implinit.

In urma examenului la Academia la care Horatiu a fost admis, parintii i-au organizat acestuia o petrecere, pentru a ii recunoaste meritele.

Horatiu este inscirs la Ordine si Siguranta Publica, ocupand locul al cincilea pe lista celor care au fost admisi pe locurile dedicate persoanelor de etnie roma, cu media 6,80. Datorita faptului ca a reusit sa intre la aceasta facultate, Horatiu spune ca este sigur ca daca munceste si trece cu bine peste anii ce vor urma, va reusi sa faca ceva maret pentru viitorul sau. Ba mai mult, el este singurul din cartier care a reusit sa ia Bacalaureatul din prima si care a ales sa urmeze o facultate, insa totul se datoreaza muncii grele pe care a depus-o prin orele suplimentare pe care le lua si increderii pe care profesorii i-au oferit-o de-a lungul anului scolar.

Radu Horatiu a mai povestit ca in examenul de Bacalaureat a luat 7,93, deoarece era preocupat sa invete pentru examenul de la academie. Ba mai mult, el isi doreste sa isi motiveze semenii, ca si acestia sa isi aleaga un drum in viata care sa le asigure un trai  bun, deoarece si ei pot face aceste lucru daca vor cu adevarat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *