Shadow

Ilie Nastase, intrebat de presa italiana “daca este tigan” – ce raspuns a dat

 

 

 

 

 

Fostul mare tenismen roman Ilie Nastase a fost intrebat de presa italiana “daca este tigan”, cu ocazia Galei Laureus la care a luat parte in aceasta saptamana, la Shanghai (China).

Fostul numar unu mondial le-a transmis jurnalistilor italieni ca s-a obisnuit deja cu aceste intrebari, dar a mentionat ca nu face parte din aceasta etnie.

“In viata mea am fost acuzat de toate: nu doar ca sunt tigan roman, ci si ca sunt homosexual. Zic pas pentru homosexualitate, dar nu sunt nici tigan… Chestia asta ma face sa rad. In realitate, eu nu sunt tigan. Dar tiganii sunt un popor, o natiune ca multe altele, cum ar fi cea italiana. Care e problema?”, a spus Ilie Nastase.

Afland de la jurnalistii italieni ca in Peninsula s-a interzis folosirea apelativului “tigani”, Ilie Nastase a reactionat.

Este o nebunie! Se spune tigan in toata lumea. Apoi o sa doreasca sa scoata cuvantul tigan din vocabularul englez? Li se zice rromi. Ce sunt rromii? Nici macar eu nu stiu! Poate ca sunt cei aflati acolo pentru a fura”, a completat Ilie Nastase.

Ilie Nastase a starnit o furtuna in aceasta saptamana in lumea tenisului, dupa ce a cerut ca toate titlurile castigate de Andre Agassi sa fie retrase deoarece acesta a admis ca s-a drogat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *